Tisztelt Látogatók!

 

Intézményünkben látogatási tilalom lépett életbe 2020. 09. 09-től, amely visszavonásig van érvényben.

 

„Az országos tiszti főorvos 2020. 09. 07-én kelt határozatában Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt látogatási és lakók részére intézmény elhagyási  tilalmat rendelt el.”

 

Bélapátfalva, 2020. 09. 08. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                         Tóth Erzsébet

                                                             igazgató

 

 

 

Kapcsolattartási tájékoztató

 

 

A koronavírus terjedésének megakadályozása Magyarország egyik legfontosabb feladata. A fertőzés terjedése különösen veszélyes az ápolást, gondozást nyújtó intézményekben, ahol a lakókat egészségi állapotuk és életkoruk okán kiemelt védelemben kell részesíteni. A védekezés során bevezetett korlátozások folyamatosan változnak, intézményünkben az alábbi lehetőségek adottak kapcsolattartásra:

 

 • levelezés
 • csomag fogadás 
 • telefonbeszélgetés
 • audiovizuális eszközök használata
 • Látogatópont igénybevétele – személyes látogatás
 • intézmény elhagyása

 

A lehetőségek során az alábbi szabályokat be kell tartani:

 • Lakóink részére csomag átvétel naponta 14- 15 óra között a portán történik.  Kis mennyiségű, bontatlan bolti csomagolású nem romlandó élelmiszert, használati tárgyat, ruhaneműt lehet behozni a látogatóknak, amely vízhatlan csomagolásban van és névvel, gondozási részleg nevével ellátott. Csak fertőtlenítés/ karantén után kaphatják meg a lakók a csomagot.
 • Az online szoba lehetőséget nyújt az ellátottak és hozzátartozóik közötti vizuális kapcsolatra. Részlegvezetők koordinálásával történik az előjegyzés.
 • Látogatópont bevezetésre kerül. lakóink személyesen találkozhatnak hozzátartozóikkal a kialakított Látogatópontban. Egyszerre maximum 1 ellátottat 2 látogató látogathat, a látogatási idő 15 perc.  A részlegvezetőknél kell érdeklődni időpont foglalásról. A látogatásra jelentkezőnek nyilatkozatot kell tenni, hogy ismeri a koronavírus fertőzés tüneteit, nem rendelkezik ezekkel a tünetekkel, betartja az óvó-védő rendszabályokat: helyes maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés! Saját szájmaszk viselése kötelező!
 • Fekvőbeteg ellátottak látogatása előzetes egyeztetéssel, védőruhába öltözve az ellátott szobájában történhet.
 • A Támogatott Lakhatásban az ellátott lakhelyén az udvaron és a kerítésen kívül történhet a látogatás, mivel olyan helység nem áll rendelkezésre, melyet a lakóközösség nem használ. Ott is előre egyeztetett időpontban legfeljebb húsz percig, egyszerre egy fő látogató lehet lakóházanként. Időpontot egyeztetni az esetfelelőssel lehet.
 • Az intézmény elhagyása az intézményvezető külön engedélyével lehetséges. A visszatérés feltétele két, legalább 48 óra különbséggel 10 napon belül vett oro/nasopharyngeális törletminta SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredményéhez kötött. A hozzátartozó írásban nyilatkozik arról, hogy ismeri a koronavírus fertőzés tüneteit és ezekkel nem rendelkezik, az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba COVID-19 pozitív személlyel, mindez igaz arra a környezetre, akik kapcsolatba fognak kerülni az ellátottal az otthon tartózkodás alatt.

 

Bélapátfalva, 2021.02. 15.


 

                                                                                                   Tóth Erzsébet

                                                                                                        igazgató

 
 

TÁJÉKOZTATÓ COVID-19 VÉDŐOLTÁS BEADÁSÁRÓL

 

Az Operatív törzs döntése alapján elkezdődött a nagylétszámú bentlakásos intézmények Covid-19 elleni vakcinációja. Intézményünk lakói és dolgozói, mintegy 204 fő, 2021.01.09-én kapta meg az első oltást, február 01-én a második oltást, 01.25-én újabb 90 vakcinát kaptunk melyet szintén dolgozók és ellátottak kaptak meg első oltásként, valamint 02.01-én 118 fő kapott első oltást. mely a Pfizer/BioNTech által gyártott Comirnaty COVID-19 mRNS vakcina volt.

Az Egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet oltócsapata 8 fő részvételével végezte az oltást, mely gyorsan és probléma mentesen zajlott. 

 

 

     

 

 

 

 


Üdvözöljük weboldalunkon!

 

Az otthonunk 1986-ban nyitotta meg kapuit.

Jelenleg 180 férőhelyen idősek szociális ellátását végezzük - ahol a három gondozási egység közül az egyik egy 40 fős demens részleg -, valamint 25 fő enyhe -középsúlyos -  fokban értelmi fogyatékos, vagy halmozottan sérült ember talál nálunk otthonra a Fogyatékos Személyek Gondozóházában. A 2016-os évben az addig bentlakásos fogyatékkal élők támogatott lakhatásba kerültek.

Minden ellátottunk számára tartalmas időtöltést, foglalkoztatást, a fogyatékossággal élő személyek számára igény szerint munka jellegű foglalkoztatást is biztosítunk.

Célunk, hogy olyan minőségi szintű ellátást nyújtsunk az intézményben élő idős és értelmi fogyatékos embertársaink részére, mely biztonságot és támaszt ad ahhoz, hogy életkoruknak, képességeiknek és egészségi állapotuknak megfelelő életet élhessenek otthonunkban.

Az intézmény fenntartója: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság                                                                         Heves Megyei Kirendeltsége
Ellátási terület: Heves megye

Az intézmény tömegközlekedési eszközökkel - mind autóbusszal (Bélapátfalva, vasúti átjáró megállóhely), mind vonattal (Bélapátfalvi Cementgyár megállóhely) - jól megközelíthető, a Petőfi Sándor utca végén, a lakóházak közvetlen környezetében található.

Intézményünk alapítványa a Jó Szándék Alapítvány, melynek célja, az intézményünkben élő idős korú és fogyatékossággal élő személyek életminőségének javítása, és a szociális gondoskodás színvonalának emelése.

 


Tóth Erzsébet
igazgató